fbpx
Сьогодні
18:57 27 Жов 2018

Річниця референдуму в Каталонії. Пучдемон заявив, що створює нову політичну силу

Фото Reuters

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що створює нову політичну силу.

Нова партія, що називається The Call ( Виклик), 27 жовтня, в суботу проводить установчі збори, відзначаючи річницю референдуму, який в Мадриді визнали незаконним, повідомляє AFP.

У грудні цього року опитування громадської думки показали, що подібні партії знову завоювали абсолютну більшість в регіональному парламенті.

"Рік, який відокремлює нас від цієї історичної дати, пройшов не так, як ми хотіли. Але відступати – не варіант", – заявив глава каталонського уряду Кім Торра, який є прихильником політики Пучдемона.

Раніше AFP повідомляло, що представники Каталонії порушили питання про можливість проведення нового референдуму про незалежність регіону і закликали звільнити сепаратистів, що містяться у в'язниці після невдалої спроби відокремитися від Іспанії в 2017 році.

Нагадаємо, 27 жовтня 2017 року парламент Каталонії оголосив про незалежність від Іспанії, незважаючи на протест з боку офіційного Мадрида.

Слідом за рішенням каталонського парламенту Верхня палата парламенту Іспанії скасувала повноваження автономного уряду Каталонії, а уряд Іспанії розпустив парламент і уряд Каталонії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: