fbpx
Сьогодні
10:18 27 Жов 2018

Посилки з вибухівкою в США: затриманий виявився прихильником Трампа

Заарештуваний у США за підозрою в розсилці політикам вибухових пристроїв поштою Цезар Сайок є прихильником американського президента Дональда Трампа та, скоріше за все, діяв з політичних мотивів. 

У Facebook та Twitter він викладав відео з мітингів Трампа, на яких був присутній. Крім того, він публікував пости з підтримкою Трампа та образами на адресу демократів, повідомляє DW.

Ймовірно, Цезар Сайок був фанатом Дональда Трампа ще до обрання останнього президентом. Зазначається, що білий фургон підозрюваного увесь обклеєний зображенням Трампа та його політичними наклейками.

Також відомо, що у травні 2015 року Цезар Сайок повідомив поліції, що його пограбували. За його даними, з його фургона викрали речей на майже 40 тисяч доларів. Серед них, зокрема, були 11 одиниць одягу бренду Дональда Трампа, вказаною вартістю у понад сім тисяч доларів. Слідчі тоді не змогли з'ясувати, чи дійсно відбулось пограбування.

Дональд Трамп повідомив, що він знає, що арештований підозрюваний є його прихильником, але він не відчуває провини через його дії.

Раніше Цезаря Сайока було затримано за підозрою в розсилці політикам вибухових пристроїв поштою.

Зазначається, що він має довгий кримінальний і судовий протокол у Флориді. Він був визнаний винним у крадіжці, викраденні майна. У 2002 році погрожував "викинути, розмістити, спроектувати або розвантажити будь руйнівний пристрій".

Сайок був засуджений у серпні 2002 року за погрозу кинути бомбу в розмові з представником комунальної служби Флориди.

Нагадаємо, що з 24 жовтня американські спецслужби перехопили кілька посилок із саморобними бомбами, які були відправлені високопоставленим представникам Демократичної партії США, а також в офіс CNN в Нью-Йорку. Влада назвала вибухові пристрої "потенційно небезпечними", але жоден з них не здетонував.

У Федеральному бюро розслідувань США підтвердили виявлення 11 підозрілих посилок.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: