fbpx
Сьогодні
11:16 26 Жов 2018

Жителям Британії слід готуватися до великого переселення через зміни клімату, - комітет країни

Через зміни клімату понад мільйон будинків у Великій Британії опиняться в зоні ризику постійних повеней та затоплень до 2080 року.

Про це йдеться у звіті  британського комітету з питань зміни клімату, передає ВВС.

У звіті йдеться, що спеціалісти вважають за необхідне попередити жителів прибережних територій острова, що в найближчому майбутньому їхні будинки стануть непридатними для життя через підняття рівня моря і ерозію берегової лінії.

Очікується, що до 2050 року як мінімум 32 тисячі будинків вже не зможуть бути житловими, а до кінця століття їх буде мінімум 82 тисячі.

Понад мільйон будинків опиняться в зоні ризику постійних повеней до 2080 року. Тисячі кілометрів доріг і сотні кілометрів залізниць також опиняться під загрозою руйнування або підтоплення.

Експерти вважають, що про цю реальну небезпеку втрати власності та вимушеного переселення населення не інформують. Адже мова йде про життя цілих поколінь.

Тому, на думку комітету, не потрібно писати нереалістичні і витратні плани із захисту і зміцнення берегової лінії. Замість цього, на думку професора Оксфордського університету Джима Холла, муніципальна і центральна влада повинна думати про те, як спланувати і організувати релокацію цілих селищ і навіть міст.

На думку професора Холла, оплачувати таку релокацію повинні будуть не жертви зміни клімату, а місцеві і центральні бюджети. Голова комітету баронеса Броун вважає неприйнятним, що сьогоднішні покупці нерухомості в прибережних районах нічого не знають про незавидне майбутнє своїх будинків і думають, що інвестують не тільки в свої нинішні, але і майбутні покоління своїх спадкоємців.

Баронеса вважає, що було б правильним і чесним попереджати жителів неперспективних районів, щоб вони усвідомлювали ризики і розуміли, що, ці місця доведеться покинути з часом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: