fbpx
Сьогодні
11:55 26 Жов 2018

З листопада у Києві запрацює система електронного квитка у наземному транспорті

Система єдиного електронного квитка у столиці буде запущена 1 листопада.

Про це повідомляє видання 44.ua, якому повідомили цю інформацію у КМДА.

Перший час нова система оплати проїзду буде працювати в тестовому режимі.

Уже 1211 одиниць транспорту обладнали спеціальними валідаторами. Всього буде 1500 валідаторів – монтаж яких продовжиться до кінця місяця.

"З 1 листопада ми говоримо про старт роботи системи єдиного електронного квитка в наземному транспорті в тестовому режимі. У нас 1211 одиниць транспорту – це трамваї, тролейбуси і автобуси, які обладнали спеціальними валідаторами для зчитування е-квитків", – повідомили в департаменті.

Єдиний електронний квиток створений за прикладом систем оплати проїзду, що давно і успішно працюють в Європі. З його допомогою можна буде оплатити проїзд в будь-якому виді наземного громадського транспорту.

На кожен пересувний склад буде встановлено 3-5 валідаторів, в залежності від розміру транспортного засобу.

Е-квиток буде доступний в різних форматах. Для разових поїздок – у вигляді талончиків з QR-кодом, які можна придбати в терміналах iBox на зупинках. Для регулярних поїздок – у вигляді пластикових карт, які можна буде поповнювати через термінали або інтернет.

Для таких "проїзних" будуть доступні спеціальні тарифи, залежно від частоти поїздок, які дозволять користувачам економити на проїзді.

Також валідатори будуть дозволяти оплатити проїзд прямо в салоні – банківською картою або смартфоном, за допомогою технологій PayPass і PayWave.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: