fbpx
Сьогодні
14:24 26 Жов 2018

Вручення Сенцову премії Сахарова є приниженням для російської влади, - New York Times

Росія отримала моральний ляпас після вручення українському політв'язню премії імені Андрія Сахарова.

Про це пише американське видання The New York Times.

"Вручення премії Сахарова за свободу думки – це приниження для уряду Росії. Але воно також підсилює популярність в'язня Олега Сенцова – підвищуючи його ціну в можливому обміні", – йдеться в статті.

Американське видання нагадує, що російський режим схопив українського режисера в Криму в 2014 році, незабаром після того, як російські війська захопили півострів.

Його звинуватили в намірі підірвати мости, лінії електропередач і пам'ятник Володимиру Леніну. Сам Сенцов заперечує все це, однак визнав, що виступає проти анексії Криму.

Він оголосив голодування на 145 днів на знак протесту проти ув'язнення українців в Росії і припинив тільки після медичного втручання.

"Нагородження Сенцова проливає світло на політику затримань в російській війні проти України. Москва виправдовує анексію українського Криму сумнівним референдумом, який вона організувала під час військового вторгнення на півострів. Після завершення окупації почалися масові арешти незгодних, які закріпили російський режим і дали зрозуміли, що навіть проукраїнські погляди – це в очах Кремля вже бунт", – зазначає американське видання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: