fbpx
Сьогодні
08:56 26 Жов 2018

В ОБСЄ кажуть, що не побачили прямих доказів вторгнення Росії на Донбас

Перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ розповів, що місія не побачила доказів російського втручання на сході України.

Про це Гуґ​ розповів в інтерв'ю Foreign Policy.

На питання, яка позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії у події на сході України Александр Гуґ відзначив: "Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання, – ред.)"

Далі він додав, що місія таки бачила конвої, які виїжджають і в'їжджають до України ґрунтовими шляхами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону на межі з РФ.

За словами Гуґа, який цього місяця залишає посаду в СММ ОБСЄ, на одній із ділянок прикордонної території, ОБСЄ вдалось зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікувати відповідне відео.

"Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включно із військовим електронним озброєнням. Ми також говорили із взятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать російській армії та під час ротації беруть участь у військових діях в Україні", – заявляє Гуґ.

Також він додає, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської федерації, але, за його словами, "таку форму можна купити будь-де".

"Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших – але також Росії", – відзначає Гуґ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: