fbpx
Сьогодні
13:44 26 Жов 2018

Укрпошта закриє до 7 тисяч відділень у селах і припиняє доставку пенсій з 2019 року

Фото ukrposhta

Укрпошта припиняє доставку пенсій з наступного року і закриє тисячі відділень через збитковість роботи.

Про це повідомив генеральный директор Укрпошти Ігор Смілянський, передає Урядовий кур'єр.

За його словами, уряд та парламент не погодили підвищення тарифу на доставку пенсій, через що державна компанія вимушена припинити надавати цю послугу а закрити 5-7 тисяч відділень у селах.

Зазначається, що персонал, який працює у сільських відділеннях Укрпошти, скоротять, а сама компанія почне розвивати свої відділення у містах.

"Ми підготували антикризовий план, який запровадимо 1 листопада, якщо тариф не буде прийнято. Це означає, що Укрпошта змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу", — повідомив Смілянський.

Він також зазначив, що компанія неодноразово зверталась до уряду та парламенту, а також до Пенсійного фонду з метою встановлення економічного обґрунтованого тарифу, проте ці звернення проігнорували.

"У середньому кожне (відділення) щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень", – додав директор Укрпошти.

Раніше в Укрпошті заявляли, що утримання відділень у селах з населенням менше 2000 осіб є економічно невигідним.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: