fbpx
Сьогодні
10:13 26 Жов 2018

Суд арештував сина депутата за розкрадання в "Ощадбанку"

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави 5 млн грн для сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

"Тримання під вартою із альтернативою застави 5 мільйонів (для Максима Березкіна – ред.)", – сказав Кравець.

Раніше Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжні заходи п'ятьом фігурантам справи стосовно розкрадань коштів у державному "Ощадбанку".

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив генпрокурору подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна, який, за даними слідства, причетний до заволодіння 20 млн дол. Ощадбанку.

Холодницький зазначив, що досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 – січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ "Креатив", службовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ "Креатив" в АТ "Ощадбанк" за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину становило 160 млн грн.

Загалом правоохоронці затримали і повідомили про підозру у присвоєнні 20 млн дол. Ощадбанку десятьом особам. Серед них був син чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи "Креатив" набув корпоративні права ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон", придбані за рахунок коштів банку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: