fbpx
Сьогодні
Фото 14:05 26 Жов 2018

РосЗМІ опублікували фейк про "русофобське" прохання віце-прем'єра України

Російське інформагентство "РИА Новости" опублікувало новину про віце-прем'єра України Геннадія Зубка із заголовком, який виставляє його русофобом.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

"РИА Новости" стверджують, що на білорусько-українському форумі, який проходить в Гомелі 25 і 26 жовтня, віце-прем'єр України і міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко "попросив не говорити російською" білоруських делегатів.

Сама така фраза міститься у заголовку новини. Водночас у тексті новини міститься інше формулювання.

Стверджується, що Зубко "звернувся з проханням виступати білоруською, а не російською мовою",а далі наводиться цитата віце-прем'єра, з якої цього не випливає.

"Сьогодні тут, на форумі, представники України та Білорусі. Я виступаю українською мовою та із задоволенням послухаю білоруських колег білоруською мовою", -сказав насправді Зубко.

Прохання не говорити російською в цій фразі та інших немає.

Один з учасників форуму підтвердив "Радіо Свобода", що "Зубко не просив не виступати російською, а сам виступав білоруською, російською та українською мовами".

Фейк про Зубка

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: