fbpx
Сьогодні
16:37 26 Жов 2018

Новий рекорд: в Україні триває 9 тиждень прем’єр національного кіно

Сьогодні в Україні можна спостерігати стрімку динаміку у розвитку вітчизняної кіноіндустрії. Щотижня в широкий прокат виходить повнометражна українська стрічка.

Журналісти телеканалу UATV поцікавилися у голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка, чи продовжиться така позитивна тенденція наступного року та чого надалі варто очікувати глядачам у царині кіномистецтва.

"Нині багато фільмів перебувають на різних етапах виробництва. Немало серед них і таких, які вже завершені, але не виходять у прокат, оскільки просто вже немає вільних дат. Деякі з них планують фестивальну дистрибуцію на міжнародному рівні. Тож наступний рік буде наповнений прем'єрами. І їх буде не менше, ніж цього року", – розповів очільник Держкіно.

За словами Пилипа Іллєнка, нині послідовно, кожного тижня, глядачі бачать на екранах українські прем'єри. "Це, звичайно, добре. Проте "мінус" у тому, що фільми не встигають зібрати багато глядачів. Починається певна конкуренція між вітчизняними кіновиробниками. Всього у році 52 вікенди. Тож приблизно 20-25 повнометражних фільмів у прокаті – цілком достатньо, щоб задовольнити інтерес української аудиторії", – вважає він. Крім того, Пилип Іллєнко відзначив, що зараз особливо необхідно концентруватися на якості українського кіно, на його промоції, навчанні та залученні іноземних виробників, щоби вони допомогли нам формувати й удосконалювати нашу виробничу базу.

Пилип Іллєнко також нагадав, що Держкіно підтримує не лише повнометражні ігрові фільми, а й короткометражні, документальні стрічки. Деякі з них одразу виходять на телебачення. Як приклад – фільм "Луганський форпост" про події у Луганському аеропорту. Його нещодавно продемонстрували на загал в ефірі одного з найбільших українських телеканалів. "Усе це дає нам перспективи сподіватися, що українці й надалі матимуть своє кіно. А найголовніше – зроблене для них. І зроблене українцями", – акцентував голова агентства.

Гість телеканалу також звернув увагу на те, що нині у вітчизняному кінематографі активно експериментують у нових жанрах. Наприклад, наступного року глядачів порадують такими новинками, як містичний горор з еротичним акцентом. На екрани вийде історична екшн-драма, сюжет якої пов'язаний з боротьбою українських націоналістів у 30-ті роки на Західній Україні. Зніматимуть і епічні драми. Наприклад, про Крути. Багато фільмів буде про українську сучасність. Усі ці проекти вже в роботі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: