fbpx
Сьогодні
18:57 26 Жов 2018

Кров 5 тисяч людей: британський художник Марк Куїнн створить унікальну інсталяцію

Британський художник Марк Куїнн створить інсталяцію, для якої 5 тисяч людей пожертвують свою кров.

Про це пише Artsy.

Робота матиме назву "Одіссея" та складатиметься з двох кубів: один буде наповнений замороженою кров'ю біженців, а інший міститиме кров зірок шоу-бізнесу та інших відомих людей.

За допомогою проекту Куїнн хоче підвищити поінформованість про кризу біженців і зібрати $30 мільйонів для благодійних організацій, що допомагають мігрантам.

Про свою готовність пожертвувати кров на мистецтво вже заявили Пол Маккартні, Стінг і Боно, актор Джуд Лоу, модель Кейт Мосс і головний редактор американської версії журналу Vogue Анна Вінтур.

Встановлення заплановане на осінь 2019 року біля будівлі Нью-Йоркської публічної бібліотеки. Після Нью-Йорка Куїнн планує показати інсталяцію в Лондоні, на Близькому Сході і в Африці.

Митець розповів, що ані він сам, ані глядачі не знатимуть де кров мігрантів, а де – знаменитостей. "Глобальна криза біженців – одна з найбільших гуманітарних трагедій, які ми бачили. "Одіссея" почалася з простої ідеї: моя і твоя кров однакові, під шкірою ми всі однакові", – каже художник.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: