fbpx
Сьогодні
13:24 25 Жов 2018

Угорці з Румунії поскаржились на Україну в ООН

Румунські політичні партії та організації, які представляють інтереси місцевих угорців, підписали спільну заяву на захист прав меншин, яку подали в Організацію Об'єднаних Націй.

Заяву про утиски вони підписали 24 жовтня, передає Mukachevo.net.

"Оскільки тепер в Україні не лише позбавляють представників закарпатських меншин їхніх прав, а й переслідують угорців, слід нагадати про статтю 2 Декларації ООН про ліквідацію дискримінації. Просимо попередити Україну, відповідно до статуту ООН, аби вона несла відповідальність щодо прийнятого нею документу", – зазначається в заяві.

Заяву підписали представники Демократичної спілки угорців Румунії (RMDSZ), Угорської Народної партії Трансильванії (EMNP), Угорської Громадянської партії (MPP), а також представники угорської національної ради (EMNT) і Секейської національної ради (SZNC).

Зустріч партій та організацій відбулася 24 жовтня в Коложварі (Румунія) за участь Каталін Сілі, уповноваженого держсекретаря прем'єр-міністра Угорщини.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: