fbpx
Сьогодні
10:32 25 Жов 2018

У Норвегії розпочалися найбільші з часів Холодної війни навчання НАТО

У Норвегії розпочались військові навчання Trident Junctur, у яких візьмуть участь близько 50 тисяч особового складу з держав-союзників НАТО.

Про це повідомили на офіційній сторінці Альянсу.

"Близько 50 тисяч особового складу з держав-союзників НАТО і країн-партнерів перевіряють свою здатність діяти спільно, щоб захистити наше населення і території та стримати потенційних супротивників в рамках найбільших навчань НАТО в останні роки", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що маневри відбуватимуться на території скандинавської країни та поблизу її берегів з 25 жовтня по 7 листопада.

Зокрема, навчання проводитимуться на території центральної та східної Норвегії, Північної Атлантики та Балтійського моря, включаючи Ісландію та повітряний простір Фінляндії та Швеції.

До військових навчань залучать близько 250 літаків, 65 суден і до 10 000 автомобілів.

Як відомо, навчання Trident Juncture проводяться раз на три роки. До останніх навчань у 2015 році, в яких брали участь близько 36 тис. військовослужбовців країн НАТО, приєдналася й Україна.

Цього року Trident Juncturе стали найбільшими з часів Холодної війни військовими маневрами НАТО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: