fbpx
Сьогодні
15:24 25 Жов 2018

Саудівська Аравія визнала, що журналіста Хашоггі навмисно вбили у консульстві Стамбула

Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті критика королівської сім'я Саудів Джамаля Хашоггі і тепер стверджує, що його вбивство було умисним.

Державна Саудівська новинна агенція повідомила, що прокурори вважають убивство заздалегідь спланованим, пише Associated Press.

Агенція цитує державного прокурора Сауда аль-Мохеба, який стверджує, що слідчі дійшли до такого висновку після ознайомленням із доказами, представленими турецькою стороною.

Хашоггі був убитий 2 жовтня в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Саудівська Аравія кілька тижнів наполягала, що Хашоггі покинув будівлю консульства живим.

Згодом його рештки знайшли на території консульства країни в Стамбулі.

Потім Саудівська Аравія змінила позицію, стверджуючи, що він помер в результаті нещасного випадку під час бійки.

Ер-Ріяд минулого тижня також затримав 18 осіб за підозрою у смерті Хашоггі. Четверо високопосадовців саудівської розвідки та радника принца, якого підозрюють у причетності до вбивства, звільнили з посад.

Саудівська Аравія намагається нині відмежувати принца Мохаммеда бін Салмана від вбивства у Стамбулі. Турецькі ЗМІ та чиновники вважають, що до смерті Хашоггі причетні особи із наближеного до принца оточення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: