fbpx
Сьогодні
11:45 25 Жов 2018

Міноборони Росії звинуватило США в атаці на свою військову базу в Сирії

Заступник міністра оборони Росії генерал-полковник Олександр Фомін заявив, що американці безпосередньо керували безпілотниками, які атакували російську базу Хмеймім в Сирії у січні цього року

Його слова передає ТАСС.

За словами Фоміна, 13 дронів йшли єдиним бойовим порядком, керовані спільною командою, проте після зіткнення з російськими системами радіоелектронного придушення, вони перейшли в режим ручного управління.

"Так ось ручне управління здійснює не селянин якийсь, а нормальний, оснащений сучасною технікою Poseidon-8. Він взяв на себе ручне управління", – зазначив заступник міністра.

Poseidon-8 – це новітній американський літак-розвідник, який масово стоїть на озброєнні лише в армії США.

В ніч на 6 січня 2018 року, крім військової бази Хмеймім, 13 дронів також атакували пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ в порту Тартус. 7 безпілотників було знищено, а решта шість – перехоплені. Міністерство РФ тоді писало, що відповідні технології бойовики могли отримати "тільки від однієї з країн, що володіє високими технологічними можливостями".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: