fbpx
Сьогодні
11:22 24 Жов 2018

В російській Інгушетії повністю вимкнули інтернет під час мітингу людей

Жителі російського регіону Інгушетія повідомили, що найбільші оператори республіки вимкнули інтернет як раз під час мітингу проти нового кордону з Чечнею.

Про це повідомляє "Новая газета".

У скаргах, які опинилися в розпорядженні видання, мова йде про те, що МТС, "Білайн" і "Мегафон" без жодних підстав відключили 3G та 4G інтернет.

Це сталося як раз в той момент, коли республікою прокотилися мітинги людей, які незадоволені, що влада регіону віддасть частину території Чечні.

26 вересня глави Чечні та Інгушетії Рамзан Кадиров і Юнус-Бек Євкуров підписали угоду про закріплення адміністративного кордону між регіонами та обмін рівносильними територіями, але фактично мова йшла про передачу Чечні нових територій.

Після цього, 4 жовтня документ було ратифіковано главами республік після затвердження в парламентах. Якщо в Чечні закон про затвердження угоди був прийнятий одноголосно, то в Інгушетії, за офіційними даними, його підтримали 17 з 25 депутатів.

При цьому голова місцевого відділення партії "Яблуко" Руслан Муцольгов стверджував, що результати голосування сфальсифіковані і що з 24 депутатів, присутніх при таємному голосуванні, його підтримали тільки п'ятеро, в той час як 15 депутатів виступили проти, а ще четверо зіпсували бюлетені.

В той день в столиці республіки Магасе почалася акція протесту, яка тривала до 17 жовтня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: