fbpx
Сьогодні
09:15 24 Жов 2018

У Швейцарії спіймали російських хакерів, які готували атаку на антидопінгову агенцію

У Швейцарії затримали двох громадян Росії, яких підозрюють у підготовці кібератаки.

Про це повідомляє Deutsche Wellе.

За даними швейцарських правоохоронців, росіяни планували хакерську атаку на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Мін'юст Швейцарії дозволив подальше розслідування справи.

Крім лабораторії WADA хакери також планували атаки на низку інших установ.

Місяцем раніше виконавчий комітет WADA поновив у правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), яке позбавили акредитації в листопаді 2015 року через інформації про вживання допінгу російськими легкоатлетами.

Проте поновлення прав супроводжувалося жорсткими вимогами щодо термінів надання експертам WADA доступу до лабораторних даних і зразків атидопінгових проб у московській лабораторії.

Нагадаємо, раніше спецслужби Нідерландів, Швейцарії та Великої Британії затримали у Нідерландах двох російських шпигунів, які намагалися отримати дані з хімічної лабораторії в швейцарському Шпіці, що розслідує хімічні атаки в Сирії і британському Солсбері.

Директор Федеральної розвідувальної служби Швейцарії Жан-Філіп Годен заявив, що у Швейцарії невпинно зростає шпигунська активність російських агентів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: