fbpx
Сьогодні
18:01 24 Жов 2018

Turkish Airlines значно збільшить частоту польотів в Україну

Turkish Airlines з початку зимового сезону навігації 2018/2019 значно посилить свою присутність на лінії Київ-Стамбул.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Так, з 15 листопада компанія збільшить частоту польотів з 16 до 21 рейсів на тиждень, а з 18 лютого 2019 року сягне 24 рейсів на тиждень.

З них 14 рейсів на тиждень Turkish Airlines має намір виконувати на широкофюзеляжних літаках Airbus A330, інші – на вузькофюзеляжних авіалайнерах.

Зазначимо, що тривалий час квота на польоти між Києвом і Стамбулом була обмежена 16 рейсами в тиждень для кожної зі сторін, пише Аvianews.com.

Після переговорів, що відбулися в Анкарі 3 квітня між представниками Директорату цивільної авіації Туреччини і Державіаслужби України, сторони неформально озвучили можливість розширення квоти, однак умовою цього називалося надання українським авіакомпаніям слотів в новому аеропорту Стамбула.

У серпні стало відомо, що квота на польоти на лінії Київ-Стамбул була збільшена з 16 до 24 рейсів для кожної зі сторін.

Комісія Державіаслужби України розподілила додаткові частоти між МАУ і Розою Вітрів – першій відійшло п'ять рейсів на тиждень, другій – три рейси на тиждень.

З турецької сторони вся додаткова квота на польоти відійшла Turkish Airlines.

Довідка. Turkish Airlines – найбільший перевізник Туреччини, що базується в Стамбулі. Кількість напрямків, куди здійснює польоти авіакомпанія, досягла 304, з яких 49 – це внутрішні рейси і 255 – міжнародні рейси в 122 країни світу. Парк авіакомпанії складається з 325 літаків, з яких 215 узкофюзеляжних, 92 широкофюзеляжних і 18 вантажних бортів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: