fbpx
Сьогодні
19:14 24 Жов 2018

Справа Фірташа: суд ЄС виніс рішення про екстрадицію в США

Верховний суд Австрії може продовжити розгляд справи українського олігарха Дмитра Фірташа. Таке рішення прийняв суд Європейського Союзу.

Про це повідомив прес-секретар суду ЄС, пише ТСН.

"Суд сьогодні вирішив, що відповідні австрійські правила сумісні з законодавством ЄС. Це означає, що, оскільки закони ЄС в цьому випадку виконуються, Верховний суд Австрії не зобов'язаний повторювати слухання справи осіб, про яких йде мова, і як наслідок австрійські органи влади можуть продовжувати дії за злочинами, які, як підозрюється, здійснені на території Швейцарії", – сказав він.

Як повідомили австрійські захисники українського бізнесмена  Інтерфакс-Україна, постанова суду не змінює юридичного статусу апеляції Фірташа до Верховного суду Австрії.

"Юридичне питання, що розглядається Судом ЄС, полягало в необхідності обов'язкового застосування Хартії основних прав ЄС в рамках поданої Фірташем апеляції в Австрії. Обов'язкове застосування Хартії було спростовано. Таким чином, порушення основних прав, гарантованих Європейською конвенцією з прав людини, які доводить Фірташ, підлягає оцінці Верховним судом Австрії, незалежно від рішення суду ЄС", – пояснили юристи.

За їх словами, рішення Суду ЄС відкриває можливість для подальшого розгляду апеляції Фірташа Верховним судом Австрії. Як швидко може бути розглянута ця апеляція, вони поки що не можуть спрогнозувати.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: