fbpx
Сьогодні
15:44 24 Жов 2018

Прокуратура готує подання на нардепа Березкіна за розкрадання в "Ощадбанку"

Керівник САП скерував генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна.

Про це написав керівник САП Назар Холодницький у Facebook.

"З метою притягнення усіх осіб, ймовірно причетних до вказаних злочинів, мною підписано та скеровано генпрокурору подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту (арешт) народного депутата Станіслава Березкіна", – повідомив він.

Холодницький пише, що дії нардепа мали ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.3 ст.209 та ч.3 ст.27, ч.1 ст.366 КК України.

У справі про привласнення коштів державного "Ощадбанку" правоохоронці затримали також сина Березкіна Максима.

Напередодні НАБУ і САП повідомили, що розслідують заволодіння 20 мільйонами доларів США державного банку, організоване народним депутатом.

Загалом у справі затримано 10 осіб, яким повідомлено про підозру.

Слідство вважає, що протягом вересня 2013 – січня 2014 років бенефіціари "Креативу" у змові з службовцями АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство" заволоділи 20 млн. доларів.

Банк уклав з "Креативом" договір на кредит на таку суму, хоча наявне забезпечення дозволяло видати кредит на 7 мільйонів.

Привласнені кошти вивели на рахунки белізьких та швейцарських офшорів під виглядом виконання контрактів з поставки тропічної олії, чого насправді не було.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: