fbpx
Сьогодні
12:22 23 Жов 2018

В російських медіа ввели цензуру на висвітлення теракту в Керчі, - ЗМІ

Керівництво російських інформагентств і телеканалів попросило співробітників не згадувати стрілянину в американській школі "Колумбайн" у зв'язку з подіями в Керчі.

Про це повідомляє Telegtam-канал "Проект" з посиланням на співробітників трьох видань.

Зокрема один з редакторів державного ЗМІ заявив, що на ранковій летючці 18 жовтня сказали, що проводити аналогії з "Колумбайном" заборонено.

Інший редактор одного з найбільших держагентств розповів, що журналістів попросили "не нагнітати" і "не прив'язуватися до "Колумбайну" в текстах".

За словами співробітника "Першого каналу", це робиться для того, щоб "не було наслідування цих ідей, не з'являвся зайвий інтерес до "колумбайнівських" пабліків".

Також наголошується, що у випусках новин усіх основних каналів "Колумбайн" дійсно не згадувався, як і на стрічках агентств.

Нагадаємо, трагедія в Керчі сталася 17 жовтня. Російське слідство встановило, що 18-річний студент 4-го курсу Владислав Росляков розстріляв з рушниці людей у коледжі, крім того був вибух, і пізніше в речах Влада знайшли вибухівку.

Росляков після стрілянини по людях наклав на себе руки.

18 жовтня так званий "уряд" анексованого Росією Криму опублікував офіційний список загиблих. Серед них 15 студентів (із них 6 неповнолітніх) та 5 дорослих.

Пізніше повідомлялося, що кількість загиблих зростала до 21.

У 1999 році у США двоє учнів школи "Колумбайн" прийшли до закладу зі зброєю та вибухівкою, де влаштували стрілянину у якій загинули 13 людей, а 23 були поранені. Після цього нападники застрелилися.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: