fbpx
Сьогодні
17:48 23 Жов 2018

У Києві зоозахисники просять прихистити їжачків на зиму

Столичні зоозахисники закликають киян забирати маленьких їжачків на зимівлю додому, інакше вони можуть не вижити.

Молоді їжачки не встигають нагуляти необхідні для сплячки 600 грам – в результаті вони або взагалі не можуть в неї впасти, або ж їм не вистачає ресурсу прокинутися навесні. Про це пишуть Kyiv Animal Rescue Group в Facebook.

«До зими всі їжачки набирають вагу і з настанням холодів впадають в гібернацію, тобто сплячку. Для цього процесу необхідно запастися достатньою кількістю жиру. А молоді їжачки, народжені до осені, практично ніколи не встигають нагуляти необхідні для сплячки 600 грам. В результаті вони або взагалі не можуть впасти у сплячку, або ж їм не вистачає ресурсу прокинутися навесні», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в умовах міста ці нічні ссавці іноді не можуть набрати вагу і в дорослому віці. Причина в неправильному харчуванні: їжаки можуть ділити вечерю з котами, також харчування зі смітників не завжди буває достатньо калорійним.

«Будь ласка, зверніть увагу на молодих їжачків, які живуть практично у всіх дворах і парках. Побачили занадто маленького їжака – забирайте. У триманні вони абсолютно не складні», – додали рятувальники тварин.

Також Київська команда порятунку тварин за диспетчерським номером надасть детальну консультацію щодо утримання тварин (093-986-22-62, 098-844-79-37). Якщо утримувати їжачка в будинку немає можливості, киян просять зателефонувати в службу порятунку, і вони заберуть тварину собі.

Город – место обитания не только людей, но и множества животных и птиц. Некоторые виды идеально приспособлены к…

Posted by Kyiv Animal Rescue Group on Thursday, October 18, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: