fbpx
Сьогодні
19:58 23 Жов 2018

У Грузії запропонували саджати до в'язниці за карти без Абхазії та Південної Осетії

У грузинському парламенті зареєстрували законопроект, що пропонує ввести кримінальне покарання за складання карти з порушенням територіальної цілісності Грузії.

Про це пише Грузія Online.

"Відповідно до законопроекту, в кримінальному кодексі з'явиться стаття зі змістом "виготовлення, виробництво, поширення, рекламування, реалізація, ввезення в Грузію або вивезення з Грузії, видання надрукованної карти, складеної з порушенням територіальної цілісності Грузії чи іншого продукту, що містить таке зображення", – сказано в повідомленні.

На думку авторів документа, депутатів від правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклія Сесіашвілі і Отара Чрділелі, такий злочин повинен каратися штрафом або позбавленням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що 8 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії в зв'язку зі спробою Тбілісі відновити конституційний лад в регіоні Південна Осетія. У військових діях проти Грузії, крім збройних формувань сепаратистів, підтримуваних Кремлем, брали участь і регулярні частини російської армії.

Під час прямого сухопутного вторгнення російської армії в країну танкові бригади росіян увійшли за межі невизнаного утворення Південної Осетії, вклинившись до Кодорської ущелини. Крім того, Росія бомбардувала грузинські міста, військові бази і об'єкти цивільної інфраструктури, а також задіяла свої військово-морські сили.

26 серпня Кремль визнав "незалежність" Абхазії і Південної Осетії, відповідний указ видав тодішній президент Дмитро Медведєв. Російські війська перебувають на території цих грузинських регіонів і понині.

Південна Осетія проголосила незалежність від Грузії в грудні 1991 року за активної військової, політичної та економічної підтримки РФ. Її незалежність визнається лише п'ятьма державами: Росією, Венесуелою, Нікарагуа, Науру і Тувалу.

Абхазія проголосила свою незалежність від Грузії під час війни 1992-1993 років при активній військовій підтримці з боку Росії.

В основному ж світова спільнота визнає суверенітет Грузії над Південною Осетією і Абхазією.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: