fbpx
Сьогодні
14:31 23 Жов 2018

Скандинавські банки заморозили активи соратника Путіна Бориса Ротенберга

Чотири скандинавські банки заморозили рахунки російського олігарха Бориса Ротенберга.

Про це пише Reuters.

Ротенберг подав до суду, звинувативши банківські установи в порушенні контрактів на обслуговування.

"Нарешті! США запровадили санкції проти Бориса Ротенберга, громадянина Фінляндії, але також наближеного до Путіна мільярдера. Лише тепер його рахунки в скандинавських банках Danske, Nordea & Handelsbanken заморожено", – прокоментував у Twitter аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд.

Ротенберг та його брат Аркадій перебувають під санкціями США через їхню роль у конфлікті з Україною і зв'язки з президентом Владіміром Путіним. Однак, ЄС не запровадив санкції проти Бориса Ротенберга, бо він також є громадянином Фінляндії.

В Danske Bank підтвердили, що в банку поінформовані про заяви Ротенберга, однак, "не можуть коментувати ситуацію з цією особою через корпоративну політику".

Представник банку додав, що після скандалу в естонському підрозділі банку з відмиванням російських брудних коштів, Danske "дуже серйозно ставиться до запобігання відмиванню коштів та санкцій і докладає значних зусиль, щоб переконатись, що всі нормативні акти виконуються".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: