fbpx
Сьогодні
16:47 23 Жов 2018

Сенцов став лауреатом польської премії "За людську гідність"

У Польщі присвоїли українському політв'язню в Росії Олегу Сенцову нагороду Pro Dignitate Humana ("За людську гідність").

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч в ході зустрічі з Павлом Клімкіним.

"Польща прийняла рішення присвоїти Олегу Сенцову нагороду Pro Dignitate Humana", – заявив Чапутовіч

За словами польського дипломата, Польща підтримуватиме Україну в протидії російській агресії і не визнає анексії Росією Криму.

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін у свою чергу подякував Польщі за високу нагороду для Сенцова.

Він також висловив переконання, що у нього з його польським колегою невдовзі буде нагода подивитися у Варшаві новий фільм Сенцова та поспілкуватися з ним особисто на прем'єрі.

Премію Pro Dignitate Humana ("За людську гідність") заснував в 2012 році міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

ЇЇ присуджують за діяльність на захист прав осіб, що піддаються переслідуванням і репресіям, за непохитну позицію в захисті прав особистості та поваги до людської гідності.

Лауреатами нагороди свого часу були: білоруський правозахисник Алесь Беляцкий (2011); організація "Міжнародний меморіал" (2012) та правозахисниця Асма Джаханжір з Пакистану (2013).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: