fbpx
Сьогодні
12:08 22 Жов 2018

Верховний суд України прийняв на розгляд позов Аксьонова щодо санкцій

Касаційний адміністративний суд, який є підрозділом Верховного суду України, 22 жовтня розгляне позов голови окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова щодо санкцій проти нього.

Про це йдеться в повідомленні на сайті суду.

Аксьонов вимагає скасувати запроваджені проти нього персональні санкції. Відповідачами в позові заявлені президент України Петро Порошенко, Рада національної безпеки й оборони України, а також український Кабмін, Нацбанк, СБУ.

У кінці серпня представники Аксьонова подали аналогічний позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати запроваджені проти нього персональні санкції.

При цьому, українська прокуратура нині розглядає справи проти Аксьонова, а також проти колишнього спікера Верховної Ради АРК Володимира Константинова. Їх обвинувачують за статтями 109 і 110 Кримінального кодексу України – "заклики до насильницького повалення конституційного ладу" і "посягання на територіальну цілісність України".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: