fbpx
Сьогодні
15:05 22 Жов 2018

США провели переговори щодо відключення Ірану від SWIFT

Сполучені Штати провели переговори з керівництвом системи міжбанківської передачі інформації SWIFT про відключення Ірану від системи.

Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин, повідомляє Reuters.

За його словами, Вашингтон наполягає, щоб Тегеран був відключений від SWIFT.

У США немає більшості в раді директорів SWIFT, однак Білий дім бути тиснути на організацію поки, Іран не буде відключено від міжнародної банківської системи.

Мнучин наголосив, що його відомство визначить банки, які зможуть здійснювати операції з Тегераном для постачання гуманітарної допомоги.

Відносини Вашингтона і Тегерана загострилися в травні. Тоді президент США Дональд Трамп оголосив про вихід з багатосторонньої ядерної угоди з Іраном і поетапне відновлення санкцій проти країни.

Американська влада впевнена, що укладений за часів Бараки Обами договір дозволяв іранцям отримати кошти на таємну розробку ядерної зброї.

У Тегерані заперечують звинувачення. Євросоюз також не погодився зі США і заявив про розробку заходів, які дозволять ухилитися від дотримання американських санкцій.

Договір про згортання Тегераном своєї ядерної програми в обмін на пом'якшення міжнародних санкцій було підписано в 2015 році Іраном зі США, Францією, Великою Британією, Росією, Китаєм, Німеччиною.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: