fbpx
Сьогодні
22:24 22 Жов 2018

Нові правила: МОЗ затвердив умови прийому абітурієнтів до медичних університетів

МОЗ України затвердило нові умови прийому абітурієнтів у вищі медичні навчальні заклади.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, був затверджений новий перелік конкурсних предметів та нові прохідні мінімуми для ряду спеціальностей.

Так, крім української мови і другого конкурсного предмета – біології або хімії, в якості третього конкурсного вводиться фізика і математика.

"Введення фізики або математики як третього профільного предмета є одним з кроків на шляху до інтеграції української медицини в міжнародну практику. Сучасна доказова медицина – точна природничо-наукова дисципліна, і лікарю необхідно мати знання з фізики, хімії, біології та математики. Окрім того, фізика та математика визначають логічне мислення та вміння аналізувати. У більшості європейських країн складання іспиту з цих предметів для вступу до медичного університету є поширеною практикою", – заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Крім того, були встановлені нові прохідні мінімуми. Для абітурієнтів, які обрали спеціальності "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія" він склав 150 балів з профільних предметів. Абітурієнтам, які подали документи на спеціальність "Фармація, промислова фармація" необхідно здати профільні предмети на більш ніж 130 балів.

Нові умови, зазначають в МОЗ, прийняті в рамках стратегії розвитку медичної освіти і спрямовані на покращення якості освіти лікарів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: