fbpx
Сьогодні
09:13 22 Жов 2018

Москва розцінить напад на Білорусь, як напад на Росію,- посол РФ щодо бази США у Польщі

Посол Росії в Білорусі Михайло Бабич заявив, що Москва розцінить будь-який військовий напад на Білорусь як напад на РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю білоруському телеканалу "Беларусь 1", передає "ТАСС".

Таким чином посол прокоментував можливість створення постійної американської бази в Польщі, яку обговорювали президент США Трамп і президент Польщі Дуда 18 вересня у Вашингтоні.

"Звичайно, це фактор тривожний, і нехтувати ним не можна", – зазначив Бабич.

"Дуже важливий момент і для наших білоруських партнерів і, головне, для всіх тих, хто щось задумує: напад на Білорусь, будь-який у військовому плані, буде розцінюватися як напад на Росію з усіма витікаючими з цього наслідками" , – підкреслив він.

Він додав, що плани зі збільшення американського військового контингенту поблизу кордонів Росії і Білорусі не сприяють безпеці сусідніх країн.

"Ні для Польщі, ні для інших держав, де ці бази розгортаються, нічого хорошого таке протистояння не принесе", – заявив посол.

Під час нещодавньої спільної прес-конференції з Анджеєм Дудою у Вашингтоні президент США Дональд Трамп схвалив рішення Варшави про виділення $1,5-2 млрд на будівництво інфраструктури під американську військову базу на території країни. Дуда зауважив, що її можна було б назвати "Форт Трамп".

Нині на території Польщі дислокуються близько 3,5 тис. американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: