Новини

Ректор КПІ приховав мільйонні статки у Чорногорії та США

Ректор Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського та голова наглядової ради Укроборонпрому Михайло Згуровський не зазначив у своїх деклараціях спільний з сином бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості та один з будинків дружини у США.

Про це повідомляється у розслідуванні Іллі Лукаша для програми ЦРУ на 24 каналі.

Згідно з декларацією Згуровського за 2017 рік, його річний прибуток склав 3 мільйони гривень. Він також вказав у декларації будинок 287 кв. м., ділянку під Києвом, дві автівки і заощадження на 1,5 мільйони гривень.

Крім того, Дружина Згуровського Тетяна Померанцева, яка є громадянкою США, володіє будинком на 150 кв. м. у американському штаті Каліфорнія.

Журналісти з'ясували, що Михайло Згуровський та його син Олександр Згуровський мали у США інші об'єкти нерухомості, а також у травні 2016 року продали дві земельні ділянки в окрузі Ескондідо у Каліфорнії за 500 тисяч доларів.

Зазначається, що 31 травня 2016 року вони також продала сусідній з ділянками будинок на 300 кв. м. за 840 тисяч доларів, проте в декларації ректора відсутня інформація про продаж американської нерухомості.

У жовтні 2017 року син ректора Олександр Згуровський продав у сусідньому окрузі штату Каліфорнія – Лейксайд – будинок майже на 400 кв. м. за 659 тисяч доларів.

Підрахунок доходів із декларації ректора показує, що на купівлю цієї нерухомості Згуровському довелося б збирати кошти понад 10 років.

Тетяна Померанцева також з 2011 року є співвласницею будинку на 200 кв.м. на курорті Сан-Франциско, який сайти з продажу нерухомості оцінюють майже у півмільйона доларів. В декларації чоловіка ця нерухомість також не вказана.

За даними журналістів, Михайло та Олександр Згуровські також є співзасновниками та співвласниками інвестиційно-будівельної компанії Sky Development у місті Нікшич в Чорногорії, яка займається продажем нерухомості у Балканських горах. Бізнес оцінюється у мільйони євро.

"На сайті Sky Development вказано український номер телефону. Представник ЦРУ зателефонував за цим номером і як потенційний покупець квартири домовився про зустріч у Києві. На неї разом з представником компанії прийшов і сам Олександр Згуровський, який є директором Sky Development", – йдеться у повідомленні.

Він підтвердив, що його компанія займається будівництвом, а забудовником є консул Предраг Міловіч, що надає "певний рівень протекції". В той же час Згуровський-молодший відмовився від офіційних коментарів.

Інформації про бізнес в Чорногорії теж немає у декларації ректора Згуровського.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.