fbpx
Сьогодні
11:56 20 Жов 2018

Манафорт з'явився на суді в інвалідному візку: з нього знято частину звинувачень та призначено дату вироку

Прокуратура США прийняла рішення погодитися з пропозицією судді частково зняти звинувачення з колишнього глави виборчої кампанії Дональда Трампа та радника Віктора Януковича Пола Манафорта.

Прокуратура погодилася зняти до 10 звинувачень в "спробі шахрайства", рішення по яких не змогли прийняти в серпні 2018 присяжні, передає Reuters.

Суддя також відмовився чекати, поки Манафорт закінчить співпрацю зі спецпрокурори Мюллером, який веде розслідування щодо втручання РФ у американські вибори президента в 2016 році.

"Я не чув від влади повідомлень про те, скільки може тривати співробітництво з Манафортом. Я не готовий чекати вічно", – заявив суддя.

Окружний суді міста Александрія призначив дату вироку на 8 лютого 2019 року. Суд планує винести вирок щодо Манафорта у рамках першого судового процесу, де його звинувачують у банківському шахрайстві та ухилянні від сплати податків.

Відзначається, що Манафорт прибув на засідання в інвалідному візку з перев'язаною правою ногою.

Адвокат політтехнолога Кевін Даунінг пояснив це тим, що "у пана Манафорта зараз є серйозні проблеми зі здоров'ям, пов'язані з його взяттям під варту". Щоправда, адвокат не уточнив, який саме діагноз у його підзахисного.

Нагадаємо, що в серпні цього року Манафорта визнали винним за вісьмома пунктами звинувачень у фінансовому шахрайстві. Минулого місяця він уклав угоду про співпрацю з командою спецпрокурора Роберта Мюллера з метою уникнути другого судового розгляду, який мав відбутися в Окрузі Колумбія.

Звинувачення пов'язані з роботою Манафорта на прокремлівських політиків і олігархів в Україні, зокрема з тим, що він не зареєструвався як іноземний агент Партії регіонів і екс-президента України Віктора Януковича.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: