fbpx
Сьогодні
13:23 19 Жов 2018

Німеччина хоче включити Україну до списку безпечних країн, аби легше висилати мігрантів

Німеччина планує включити Україну та ще 13 держав до списку безпечних країн, аби їй було легше висилати мігрантів.

Про це йдеться у відповіді МВС Німеччини на офіційний запит депутата Бундестагу від Вільної демократичної партії Лінди Тойтеберг, повідомляє Deutsche Welle.

Мігрантів із так званих безпечних країн походження легше висилати з Німеччини у разі відмови в наданні притулку, їх клопотання про притулок розглядають в прискореному порядку згідно закону.

Зокрема, уряд Німеччини планує розширити список країн цієї категорії, включивши в нього Україну, Білорусь, Молдову, Кубу, Колумбію, В'єтнам, Танзанію, Пакистан, Індію, Кенію, Бенін, Гвінею-Бісау, Центральноафриканську республіку і Чад.

Це пояснюється тим, що частка позитивних рішень за клопотаннями про притулок від громадян з цих держав становить в поточному році менше 5%, а інші 95% людей мають бути депортовані.

Водночас у МВС ФРН підкреслили, що остаточне рішення залежить від виконання цілої низки критеріїв, а також приписів Євросоюзу та висновку Федерального конституційного суду Німеччини.

Уряд ФРН спершу має провести детальний аналіз ситуації у цих державах і підтвердити, що в них відсутня загроза тортур, нелюдського поводження або збройного конфлікту.

Коли саме такий аналіз може бути завершено, поки незрозуміло, зазначили у міністерстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: