fbpx
Сьогодні
09:23 18 Жов 2018

В Україні знімуть повнометражний фільм за сценарієм Сенцова

За державний кошт в Україні знімуть повнометражний фільм за сценарієм політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

Цей кінопроект, обраний за результатами конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування.

"Ми віримо, що Олег Сенцов неодмінно буде працювати над стрічкою особисто, але для того, щоб запустити проект необхідно було затвердити співрежисера цього проекту. У своєму листі Олег делегує право бути співрежисером своєї стрічки відомому українському режисеру Ахтему Сеітаблаєву, якого називає своїм кримським братом", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Сеітаблаєв відомий також як режисер фільму "Кіборги".

Фільм буде екранізацією твору Сенцова "Номери", який обіцяє показати утопію та гротеск одночасно.

"Десяток пронумерованих персонажів страшних і смішних одночасно, які застрягли у ще більш чудернацькому світі. Замкнутий простір їх існування, предмети побуту, що їх оточують, атмосфера затхлості. Історія стара як світ, персонажі замкнуті у своєму світі до яких усім нам треба придивитись. Я хочу, щоб ви зрозуміли те відчуття легкості і колючості, яке я хочу передати у своєму творі, наче приготувати суміш збитих вершків разом із колючим льодом. Я бачу цей світ коли закриваю очі, і хочу перенести його на екран, щоб пригостити цією стравою інших", – пише в своєму листі Олег Сенцов.

"Я думаю, що вся кіноспільнота розуміє рішення Олега попри все зробити свій фільм. Я вважаю, що нашим обов'язком є допомогти і всіляко сприяти створенню цього фільму, щоб його побачили якомога більше людей не тільки в Україні а й в усьому світі", – сказав міністр культури Євген Ніщук.

За словами продюсера фільму Анни Паленчук, цей проект дуже важливий для Сенцова, з ним повністю погоджено процес підготовки.

"Я повністю довіряю команді, яка працює над фільмом і знаходить на постійному зв'язку з Олегом. А також мене дуже тішить, що і під час голодування, коли Олегу було фізично важко, він продовжував наполегливо працювати. За час ув'язнення він написав п'ять п'єс, збірку оповідань та роман. На жаль ми не знаємо, про що його твори, адже він сказав, що його творчий доробок вийде з тюрми тільки разом з ним", – розповіла сестра Сенцова Наталія Каплан.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: