fbpx
Сьогодні
16:24 18 Жов 2018

Українців тепер можуть визнати банкротами: Рада ухвалила новий Кодекс

Верховна Рада Україна ухвалила Кодекс за процедурою банкрутства, згідно з яким фізичні особи можуть визнаватися банкрутами.

Про це повідомляє "Економічна правда".

За відповідний законопроект №8060 проголосували 237 народних депутатів.

Даний Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи, яка тепер також може бути визнана банкрутом.

Метою документа є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні.

Документом передбачається можливість визнавати банкрутами фізичних осіб. До прийняття Кодексу в чинному законодавстві такої опції не було.

Справи про банкрутство фізосіб будуть розглядати господарські суди за участю арбітражного керуючого. Будуть доступні дві процедури – судова і досудова.

Зокрема, в суді можна буде домовитися про реструктуризацію або задовольнити вимоги кредитора. При цьому не підлягають реструктуризації та списання борги за кредитами, взятими боржником на відпочинок, розваги, купівлю предметів розкоші, а також борги, що з'явилися через участь в азартних іграх і парі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: