fbpx
Сьогодні
15:03 18 Жов 2018

Угорщина виділила $5 млн вчителям на Закарпатті

Уряд Угорщини спрямує в 2019 році 1,4 млрд форинтів ($5 млн) на підтримку освітян, які працюють у державних навчальних закладах Закарпаття і сприяють навчальному процесу угорською мовою.

Про це йдеться в урядовому указі "Про забезпечення джерел ресурсів на підтримку охорони здоров'я, культурних та соціальних програм на Закарпатті", передає Мukachevo.net.

Відповідно до нього, виділені кошти спрямують на виплати одноразової грошової допомоги від угорської держави.

Раніше, у 2017 році, Угорщина збільшила одноразові виплати угорським вчителям Закарпаття на 80% – до 270 тис форинтів ($970).

Видання зазначає, що при цьому в угорськомовних школах Закарпаття не вистачає кваліфікованих вчителів української мови, внаслідок чого ЗНО з української мови не змогли скласти 70% випускників-угорців.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

Це викликало скандал і погіршення відносин між Україною та Угорщиною та взаємне видворення консулів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: