fbpx
Сьогодні
13:40 18 Жов 2018

У Києві з'явилася вулиця Кубанська Україна

Київська міська рада перейменувала вулицю Маршала Жукова у Деснянському районі столиці на вулицю Кубанської України.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

"Нову назву обрано для відновлення історичної пам'яті про козаче державне утворення на Кубані", – йдеться у повідомленні.

Відповідне громадське обговорення щодо перейменування проходило з 29 травня до 29 липня 2017 року на єдиному веб-порталі територіальної громади міста.

Вулиця Маршала Жукова розташована у житловому масиві Лісовий. Пролягає від вулиці Кіото до вулиці Космонавта Волкова.

Вулиця виникла у середині 1960-х років під назвою Поліграфічна (від розташованого на її початку НДІ поліграфічної промисловості). Назву на честь Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова отримала у 1974 році.

У міськраді нагадали, що Кубанська Україна, Кубанська Народна Республіка, потім Самостійна Кубанська Народна Республіка (16 лютого 1918-1920) – це козаче державне утворення на Кубані, яке проіснувало 1 рік і 9 місяців під громадянської війни в Російській імперії.

За першою конституцією КНР був проголошений її склад із Кубанської області, Чорноморщини (Чорноморської губернії), Ставропольщини (Ставропольської губернії), Терщини (Терської області).

20 січня 1918 року Законодавча рада Самостійної Кубанської народної республіки ухвалила резолюцію про входження Кубані на федеративних засадах до Української народної республіки, але через наступ російської армії ці плани втілити не вдалося.

17 березня 1920 року Кубанська Республіка була захоплена більшовиками.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: