fbpx
Сьогодні
15:41 18 Жов 2018

Трамп погрожує Мексиці відправити військових на кордон, якщо та не зупинить потік мігрантів

Президент США Дональд Трамп пригрозив відправити військових і повністю закрити південний кордон країни, якщо влада Мексики не зупинять потік мігрантів.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Президент заявив, що влада Гватемали, Гондурасу і Сальвадора практично нічого не роблять, щоб не дати потоку мігрантів проникнути з Мексики до США.

"Крім припинення всіх виплат цим країнам, які, схоже, майже не контролюють своє населення, я повинен, в найсильніших виразах, попросити Мексику зупинити цей натиск – інакше я звернуся до військових США і закрию наш південний кордон", – написав Трамп.

За його словами, потік мігрантів з-за кордону з Мексикою для нього, як президента, є більшою проблемою, ніж інші політичні справи.

"У всьому винні демократи та їхні слабкі закони ", – додав президент.

Ще під час виборчої кампанії в 2016 році Трамп пообіцяв своїм прихильникам проводити більш жорстку імміграційну політику, а також посилити прикордонний контроль. Він переконаний в тому, що нелегальні іммігранти, а їх в США налічується близько 12 млн чоловік, є "злочинцями", яких слід виявляти і депортувати.

Указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою Трамп підписав вже через п'ять днів після інавгурації, яка відбулася 20 січня 2017 року, але Конгрес досі не виділив необхідні гроші.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: