fbpx
Сьогодні
11:45 18 Жов 2018

Рада передала Андріївську церкву Константинополю

Верховна Рада передала Андріївську церкву в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

Відповідний проект закону №9208, який був внесений президентом 17 жовтня, підтримали за основу і в цілому 237 депутатів.

У документі сказано, що це робиться для відновлення зв'язків із Константинопольською Церквою-матір'ю, усунення негативних наслідків втручання Росії у життя українського православ'я.

Також метою цього кроку названо "створення передумов для об'єднання української православної спільноти і всього суспільства, визнання помісної православної церкви в Україні світовим православ'ям й усунення підстав для дискримінації віруючих, що належать до неї, забезпечення діяльності ставропігії Престолу Святого Андрія".

У законопроекті наголошується, що Андріївська церква, яка перебуває у державній власності, є об'єктом культурної спадщини, пам'яткою архітектури національного значення.

Відтак використання Андріївської церкви Вселенським патріархатом здійснюється з додержанням законодавства про охорону культурної спадщини.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: