fbpx
Сьогодні
18:24 18 Жов 2018

Андріївська церква залишається у власності держави: у "Софії Київській" роз'яснили рішення Ради

В Національному заповіднику "Софія Київська" заявили, що з представниками Церкви Вселенского патріархату буде укладено договір про користування Андріївською церквою відповідно до чинного українського законодавства і після реставрації вона буде відкрита.

Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби національного заповідника.

Зазначається, що Андріївська церква залишатиметься у власності держави і надалі перебуватиме на балансі Національного заповідника "Софія Київська".

Також повідомляється, що реставрація Андріївської церкви буде продовжена до її повного завершення і після цього її знову відкриють для відвідувань.

"Весь штат пам'яткоохоронців Національного заповідника буде і надалі продовжувати свою роботу, виконуючи вимоги пам'яткоохоронного законодавства", – йдеться у заяві.

"З представниками Церкви Вселенского патріархату буде укладено договір про користування пам'яткою відповідно до чинного українського законодавства", – повідомили у "Софії Київській".

Наголошується, що Національний заповідник має достатній досвід співпраці з представниками церков різних конфесій (Кирилівська церква, Тепла Софія) для того, щоб забезпечити гідне існування пам'ятки — Андріївської церкви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: