fbpx
Сьогодні
18:56 17 Жов 2018

Українські проекти перемогли на міжнародному конкурсі стартапів у Копенгагені

Стартап-проекти вчених з Вінниці та Сум здобули перші місця у міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup, який проходив у Копенгагені (Данія).

Обидва проекти-переможці були фіналістами Всеукраїнського фестивалю інновацій, який Міністерство освіти і науки України проводило у травні 2018-го, повідомляє прес-служба відомства.

"Проект сумських винахідників – "FoodBIOPack" – переміг у номінації «Sustainability Award». Він пропонує вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища пластиковими відходами. Так, вчені розробили еко-пакування для харчових продуктів, яке надалі можна використовувати як органічне добриво. Вже під час конкурсу ідея українських дослідників зацікавила потенційних інвесторів з Португалії, Єгипту і Данії. Учені вінницького університету презентували проект «Vibration Mill Development For Mechanoactivation Of Loose Material». Він описує технологію подрібнення сипучих речовин до розміру часток від 5 до 50 мікрометрів, що в п'ять разів тонші за людську волосину. Стартап переміг у номінації «Social Media Award»", – йдеться у повідомленні.

Загалом Україну представляли 4 команди винахідників: «OWAY», Київський національний університет імені Тараса Шевченка; «Embolin», Startup Kiev; «FoodBIOPack», Сумський національний аграрний університет; «Vibration Mill Development For Mechanoactivation Of Loose Material», Вінницький національний аграрний університет.

University Startup World Cup (USWC-18) – міжнародний конкурс, організований датськими неприбутковими організаціями, які мають більше 18 років досвіду у проведенні змагань університетських стартапів. Основна місія USWC-18 полягає у створенні міжнародної мережі студентів для розвитку та обміну ідеями, комерціалізації наукових досліджень. Під час конкурсу особлива увага приділяється академічному підприємництву і демонстрації проектів широким бізнес-колам.

Цього року у конкурсі взяли участь майже 70 університетів з 40 країн світу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: