fbpx
Сьогодні
Фото 13:42 17 Жов 2018

У Парижі увіковічнили пам'ять героя України Василя Сліпака

У столиці Франції культурно-інформаційному центрові при посольстві України  присвоєно ім'я героя України, соліста паризької опери Василя Сліпака.

Урочиста церемонія відкриття дошки відбулася 14 жовтня у Парижі, повідомила на своїй сторінці український журналіст Алла Лазарєва.

"Український культурний центр у Парижі носить від сьогодні (14 жовтня – ред.) ім'я Героя України, соліста Паризької опери Василя Сліпака. Цього не просто було домогтися, але часом, на щастя, перемагають сили добра та здоровий глузд", – написала журналіст.

Вона нагадали, що Василь був видатним співаком, який прославив Україну на європейських сценах, і водночас – справжнім патріотом своєї країни.

Також після церемонії відкриття дошки найближчі друзі та колеги Сліпака у супроводі хору Святого Володимира виконали його улюблену українську пісню "Місяць на небі".

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року у бою в район селища Луганське (Бахмутський район Донецька область)  від кулі снайпера, прикриваючи товаришів з кулемету.

Його було поховано у Львові на Личаківському кладовищі.

Указом президента України його було посмертно нагороджено орденом "За мужність" I ступеня та званням героя України (також посмертно).

Сліпак

итайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: