fbpx
Сьогодні
08:50 17 Жов 2018

Російські церковники погрожують розірвати відносини з Єрусалимським патріархатом через Україну

Російська православна церква припинить участь в службах у храмі Гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат прийме сторону Константинопольського патріархату у питані автокефалії української церкви.

Про це повідомив секретар Російської духовної місії в Єрусалимі ігумен Никон, передає "РИА Новости".

Він дав зрозуміти, що греко-православний Єрусалимський патріархат, який володіє багатьма об'єктами поклоніння на Святій землі, включаючи приділ в храмі Гробу Господнього, поки не відреагував на рішення Синоду РПЦ про розрив спілкування з Константинопольським патріархатом.

"Якщо Єрусалимський патріархат прийме сторону Константинопольського патріархату і, як наслідок, дозволить" філаретівцям "служити на Гробі Господньому і в інших своїх храмах в Святій землі, то тоді нам доведеться призупинити служіння з ними", – сказав Никон.

За його словами, після цього російська церква припинить спілкування з Єрусалимським патріархатом.

Проте, він обмовився, що ніяких конкретних рішень в РПЦ щодо цього поки не прийняли.

Нагадаємо, цієї неділі, 15 жовтня, російська православна церква розірвала євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.

Раніше Патріарх Варфоломій повідомив патріарху Кирилу про згоду на автокефалію в Україні та призначив своїх екзархів у Києві.

11 жовтня Вселенський Патріархат підтвердив, що продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: