fbpx
Сьогодні
13:51 16 Жов 2018

Вибухи на арсеналі в Ічні здійснили через мобільний телефон, - Матіос

Українські спецслужби встановили, що вибухи на 6-му арсеналі в Ічні здійснили ймовірно за допомогою мобільного телефону.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "112 Україна", передає Рубрика.

Спецслужби зокрема встановили, що в момент початку вибухів у зоні покриття і контролю працював мобільний термінал без IMEI коду, тобто такий, який неможливо ідентифікувати.

"Він був єдиним на цій території, що нами розцінюється як пряма ознака застосування неіндентифікованого телефонного апарату для приведення в дію того чи іншого вибухового пристрою", – сказав Матіос.

Чиновник зазначив, що наразі момент допитали вже понад 340 військовослужбовців, із них половину – з використанням поліграфа.

Зокрема, допитали всі наряди, які перебували на складах перед вибухами, під час вибухів і несли службу з охорони.

Матіос зазначив, що огляд складу, де найімовірніше прогримів перший вибух, свідчить про аналогічний характер вибухам у Калинівці та Балаклії.

"Він не характерний для вибуху розірваного снаряду чи вибуху пострілу до реактивної системи вогню", – сказав Матіос.

Головний військовий прокурор також сказав, що є суттєві запитання до організації охорони складів і розповів, що за кілька днів до вибухів біля складів зафіксували перебування невідомих осіб у військовій формі, які спостерігали за складами.

Попри це, не було вжито жодних заходів для встановлення цих людей.

9 жовтня 2018 року на 6-му арсеналі біля Ічні над ранок почали вибухати боєприпаси. У зоні ураження опинилися 30 населених пунктів.

СБУ припускає, що вибух боєприпасів на 6-му арсеналі стався в результаті диверсії, адже підрив арсеналу стався у 4 різних місцях.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: