fbpx
Сьогодні
14:51 16 Жов 2018

У Чорногорії прокурор відправив на аналіз документи з Москви через загрозу хімічного отруєння

Головний спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч відправив на хімічний аналіз офіційні документи з Москви через загрозу отруєння ними.

Про це передає Балканський оглядач.

Нещодавно Міністерство закордонних справ РФ  виступило із різкої критикою деяких дії Катніча під час судового розгляду в Подгориці справи щодо спроби державного перевороту в Чорногорії в жовтні 2016 року.

Катніч заявив, що ніколи не звинувачував офіційну Росію в підготовці перевороту в Чорногорії, а лише згадував частину російської влади, двох співробітників Головного розвідувального управління Генерального Штабу Російської Федерації.

"Я ніколи не висував звинувачення офіційної Москві. Російська держава – це Маяковський, Російська православна церква, Большой театр і 150 мільйонів росіян. Я висував звинувачення окремим особам, агентам ГРУ та окремим козакам. Якщо це офіційна Москва, то ми її звинувачуємо ", – зазначив Катніч у інтерв'ю чорногорської пресі.

Нещодавно до матеріалів суду було долучена відповідь з Москви щодо перебування учасника змови, але зараз свідка по справі, Саші Сінджеліча, в Росії.

Катніч висловив сумніви з приводу походження документа та просив, щоб документ був підданий хімічному аналізу, тому що, за його словами, він виходить від російського розвідувального агентства ГРУ.

"Очевидно, що головний спеціальний прокурор Чорногорії вирішив приєднатися до конкурсу на найбільш образливі звинувачення, які коли-небудь висувалися до Росії", – зазначає МЗС РФ в своєї заяві.

"Ця дія головного спеціального прокурора показує тільки гнітючий стан, в якому перебуває чорногорський суд", – додали в РФ.

Як відомо, в організації спроби перевороту в Чорногорії два роки тому прокуратура цієї країни звинувачує російських громадян, зокрема, двох (за деякими даними) співробітників ГРУ Едуарда Широкова та Володимира Попова, а також громадян Сербії, колишніх співробітників силових відомств цієї країни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: