fbpx
Сьогодні
14:25 16 Жов 2018

Рада не дозволила притягнути Вілкула до відповідальності

Верховна Рада не підтримала подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Про це повідомляє Рубрика.

За відповідне рішення проголосувало лише 137 народних депутатів з мінімально необхідних 225.

Проти проголосували 33 депутати "Опозиційного блоку" і по одному нардепу від "Відродження", "Волі народу" та "Народного фронту".

Не голосували 29 депутатів БПП, 11 – "Народного фронту", 5 – "Опозиційного блоку", 4 – "Радикальної партії", 5 – "Волі народу", 11- "Відродження", та 5 позафракційних депутатів.

Під час засідання парламенту генпрокурор Юрій Луценко нагадав, що прокуратура Дніпропетровської області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

Йдеться про розкрадання бюджету шляхом уникнення оподаткування певних операцій за допомогою посадових осіб Дніпропетровської ОДА та РДА у 2010-12 роках.

Підозрюється, що Вілкул, коли очолював Дніпропетровську ОДА, забезпечив передачу у травні 2011 року ПАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат" понад 30 га земельних ділянок. Ця земля була колективною власністю колгоспу-комбінату "Катеринівський" у Нікопольському районі.

За словами Луценка, це завдало збитків громадським інтересам на понад 12 мільйонів гривень.

Понад того, У 2012 році, Вілкул, за даними ГПУ, видав розпорядження щодо зміни цільового призначення 45 га, якою володіла ТОВ "Арт Ленд". Він особисто наказав голові Дніпропетровської РДА узгодити це прохання.

Розпорядження підписав сам Вілкул, а підпис керівника Держкомзему сфальсифікували.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: