fbpx
Сьогодні
15:53 16 Жов 2018

Google оголосила бойкот економічному форуму в Саудівській Аравії

Компанія Google відмовилася від участі в міжнародному економічному форумі Future Investment Initiative в Саудівській Аравії на тлі зникнення і ймовірного вбивства опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Компанія Google заявила, що глава Google Cloud Діан Грін не буде присутня на форумі Future Investment Initiative, який відбудеться в Ер-Ріяді, починаючи з 23 жовтня", – йдеться у повідомленні.

Після зникнення журналіста Хашкаджі, який є резидентом США, керівники і власники низки американських компаній, зокрема HP, Ford, JPMorgan і Uber також відмовилися від участі у форумі.

Саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі приїхав до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі о 13 годині 2 жовтня для отримання документів, після чого він звідти більше не виходив. Він був колумністом американського видання Washington Post, на сторінках якого неодноразово розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.

У понеділок телеканал CNN з посиланням на джерела повідомив, що влада Саудівської Аравії почала готуватися до офіційного визнання мертвим журналіста Джамаля Хашкаджі.

Також повідомлялося, що турецькі правоохоронці обшукали консульство Саудівської Аравії у зв'язку з підозрою у вбивстві опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі. Слідчі взяли зразки, в тому числі грунту із саду консульства.

16 жовтня до Ер-Ріяду прибув Держсекретар США Майк Помпео, щоб обговорити зникнення журналіста з саудівським королем Салманом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: