fbpx
Сьогодні
14:52 15 Жов 2018

Поліції здався бойовик "ДНР", який працював на окупантів за їжу

На Донбасі правоохоронцям здався бойовик зі складу "ДНР", який розповів, що працював на окупантів за провізію.

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

У 2014 році чоловікові було доручено стежити за правопорядком у Бахмуті та здійснювати охорону захопленого міськвідділу міліції.

Наразі поліцейські перевіряють його на непричетність до вчинення тяжких злочинів за період служби в лавах"ДНР".

26-річний мешканець Бахмутського району розповів, що у березні-червні 2014 року, піддавшись проросійській пропаганді вирішив у вільний від роботи на комунальному підприємстві час "підробляти" на терористів.

За таку "службу" бойовики йому платили провізією.

Після того, як в Слов'янську почалася активна фаза звільнення населеного пункту від окупантів, найманець злякався та повернувся додому.

Дізнавшись із засобів масової інформації про те, що є можливість звільнитися від покарання, чоловік вирішив скористатися шансом.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Після проходження перевірки і встановлення того факту, що на час перебування у лавах "ДНР" підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України.

У поліції нагадали, що згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, але добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: