Новини

Навальний вийшов на волю після 50 діб арешту

Уранці в неділю, 14 жовтня, опозиційний російський політик Олексій Навальний вийшов на волю після 50 діб арешту.

"Всім привіт. Я сумував за вами", – написав Навальний у своєму Тwitter.

Як нагадує "Дождь", раніше він провів у спецприймальнику 30 діб, після чого був знову затриманий і заарештований ще на 20 діб.

«Навіть несподівано не бачити моїх друзів поліцейських. (…) Все дуже добре, спасибі велике. Я, чесно кажучи, не знав, чи вдасться мені сьогодні вийти і потрапити додому. Але я хочу в першу чергу сказати спасибі велике усім, хто підтримував. Передати величезний привіт тим, хто досі в регіонах перебуває під арештом, сказати велике спасибі усім, хто брав участь у наших акціях", – сказав Навальний після виходу із спецприймальника.

Також він зазначив, що "за ті 50 днів, які я тут сиджу, ми побачили ще багато доказів того, що цей режим остаточно деградував — від провалів у зовнішній розвідці до провалів у космічній галузі".

"І якщо хтось думає, що цими арештами — річчю, звичайно, неприємною, — нас можна залякати або зупинити, то це, звичайно, не так. Спасибі велике, тепер я дуже сильно, дуже сильно хочу опинитися вдома», — сказав Навальний.

Нагадаємо, Навальний з 25 серпня відбував 30 діб адміністративного арешту, призначеного за порушення правил організації протестної акції 28 січня в центрі Москви. Цього дня у ряді міст Росії пройшли мітинги прибічників політика з вимогою допустити його до президентських виборів. Тоді було затримано більше 370 осіб, майже 120 з них заарештовано або оштрафовано. Самого ж Навального після складання протоколу відпустили.

9 вересня в різних містах Росії проходили акції протесту проти пенсійної реформи, виходити на які закликав Навальний. Поліція тоді затримала 1018 осіб.

А 25 вересня Симоновський суд Москви призначив опозиційному політикові адміністративний арешт у вигляді 20 діб. Згідно з постановою судді, своїми діями в інтернеті Навальний сприяв проведенню неузгодженого мітингу 9 вересня і ушкодженню державного майна. Зокрема, за даними суду, було завдано збитків поліцейській машині.

Навального визнали винним у здійсненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 20.2 КпАП (дії або бездіяльності при проведенні мітингу, які спричинили шкоду здоров'ю людини або майну).

Свіжі дописи

  • Новини

На війні проти рф загинув 2-разовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко

У неділю, 5 травня, загинув на фронті під час виконання бойового завдання 2-разовий чемпіон Європи… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британець українського походження проїде 7 тисяч км на велосипеді для допомоги дітям, постраждалим від війни

Британський підприємець українського походження проїде велосипедом сім тисяч кілометрів, щоб зібрати кошти для українських дітей,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Міністр енергетики: Можливий запуск Запорізької АЕС росією – це абсурд

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає абсурдом запуск тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції російським персоналом.… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.