fbpx
Сьогодні
16:18 13 Жов 2018

У Гарварді запустять навчальний курс зі сну

Професор Гарвардської медичної школи Чарльз Кзейлер розробив навчальний курс про сон і вплив недосипання на академічну успішність. Його мають пройти всі студенти перед початком навчального року.

Професор помітив, що студенти вишу багато сил витрачають на навчання, але до власного здоров'я ставляться легковажно. Одного разу він проводив лекцію про те, як відсутність сну впливає на здатність засвоювати інформацію, формувати вміння і навички. Під кінець одна студентка підійшла до нього і запитала: «Чому я дізнаюся про це лише зараз, коли закінчую університет?». Так і з'явилася ідея створити спеціальний курс.

Програма складатиметься з кількох розділів і включатиме інтерактивні завдання. Студентам розкажуть, як сон впливає на академічні, спортивні досягнення та загальне самопочуття. Їм також пояснять, чому тривала відсутність сну може збільшити ризик серцевих нападів, інсульту, депресії та раку. Пробна версія курсу стартує вже цього року.

«Ми розуміємо, що цей курс не в змозі змінити поведінку студентів миттєво, – розповідає професор Кзейлер. – Але вважаємо, що вони мають право знати про вплив сну на здоров'я – так само, як і ви маєте право знати про вплив цигарок на організм».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: