fbpx
Сьогодні
22:53 12 Жов 2018

У США винайшли нове джерело екологічної та дешевої енергії

Каліфорнійська компанія NantEnergy пропонує в якості дешевого і екологічного джерела енергії використовувати акумуляторні повітряно-цинкові батареї.

Ця поки ще відносно невідома інноваційна система зберігання енергії може мати значний глобальний вплив. «Зелена» батарея являє собою повітряно-дихаючу камеру, яка використовує тільки цинк і повітря, а також має вбудоване інтелектуальне управління.

Але те, що робить батареї ще більш унікальними полягає в їх низькій вартості і більш довшій тривалості роботи.

Згідно з дослідженнями NantEnergy, повітряно-цинкова батарея з акумулятором може запросто конкурувати з літій-іонними системами, і забезпечити електроенергію за нижчою ціною всього за 100 доларів за кіловат/годину. Цей показник фахівці компанії вважають одним з найважливіших, здатних змінити сили на ринку галузі.

«Ми створили саму безпечну, не ризиковану глобальну світову систему, яка тестувалася протягом шести років, напрацювавши більше 1 000 000 циклів на сьогоднішній день. Це чудово, тому що наші батареї усувають необхідність в свинці, літії та кобальті, які є дефіцитними і небезпечними матеріалами», – сказав Чак Енсіно, головний виконавчий директор NantEnergy.

Для порівняння, літій-іонні батареї можуть змінюватися в ціні, але зазвичай вони варіюються від 300 до 500 доларів за кіловат/годину, згідно з даними асоціації Energy Storage Association.

Повітряно-цинкові батареї не тільки пропонують дешевшу альтернативу, але вони безпечніше у використанні. Оскільки, вони не можуть перегрітися і через них не може трапиться пожежа, батареї також не вимагають системи охолодження, до речі, останній фактор є головним у вартості всіх літій-іонних акумуляторних батарей.

NantEnergy

«Якщо ви подивитеся на карту Землі вночі, ви побачите, де вона сама темна, це в Африці, Азії і країнах, що розвиваються. Скорочення витрат і конкурентоспроможність з викопним паливом мають вирішальне значення», – сказав Сун-Шонго, один з фахівців компанії-творця.

Енергетична система контролюється в режимі реального часу в хмарному сховищі і успішно розгорнута в дев'яти країнах, де має 3000 систем. Системи підтримують 110 сіл і 1000 установок на майданчиках веж стільникового зв'язку. Сун-Шонго каже, що вони вже обслужили 200 000 чоловік, у яких немає іншого доступу до електрики, крім того, який запропонувала NantEnergy.
NantEnergy стверджує, що потенціал подібного ринку величезний – 50 мільярдів доларів і вже зараз компанія приймає замовлення на майбутній рік.

«Цинк – це той елемент, який зустрічається в їжі, яку ми їмо і взагалі в природі. Можливість використання цинку в якості джерела енергії, що перезаряджається, вислизала від вчених протягом століття, і я так пишаюся нашою науковою командою, яка зробила цей важливий прорив. Використовуючи природу і технології, ми створили шлях для вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища і створили дешеву децентралізовану енергію, яка може забезпечити людей електроенергією всюди», – зазначає Сун-Шонго.

«Комбінація технологій з використанням інтелектуального програмного забезпечення, хмарного сховища і природи: використання сонячної енергії, кисню і цинку зробила наші батареї дійсно масштабним енергетичним рішенням для всього світу», – пояснив Рамкумар Крішнан, головний технічний директор NantEnergy.

«За останні шість років ми працювали над тим, щоб знизити вартість, щоб ми могли зробити цю зелену енергію більш доступною. І у нас це вийшло».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: